sara.jpg

Sara Imbrechts
zaakvoerder
burgerlijk ingenieur architect (K.U.Leuven 1994 -1999)
gespecialiseerde studie stedenbouw en ruimtelijke ordening (K.U.Leuven 1999-2000)
sinds 2000 medewerker bij Architectenbureau Imbrechts

WILLEMS+Bart.jpg

Bart Willems 
zaakvoerder
architect (Provinciale Hogeschool Limburg 2002-2007)
sinds 2007 medewerker bij Architectenbureau Imbrechts

20160108_093021_resized.jpg

Hedwig Uyttebroek
zaakvoerder
architect (Sint-Lucasinstituut Brussel 2002-2007)
gespecialiseerde stage bij Passiefhuis -Platform (2009-2010)
sinds 2010 medewerker bij Architectenbureau Imbrechts

Klaas Desmedt
architect-assistent (Hogeschool West-Vlaanderen Brugge 2009-2012)
interieurarchitect (Sint-Lucasinstituut Gent 2012-2015) 
sinds 2015 medewerker bij Architectenbureau Imbrechts

IMBRECHTS+Paul.jpg

Paul Imbrechts 
oprichter van Architectenbureau Imbrechts en zaakvoerder tot 2015
architect (Sint-Lucasinstituut Brussel 1970 -1974)
13 jaar partner in architectengroep Karro


Toepassingsgebied

Het architectenbureau spitst zich toe op woningbouw: van individuele woningen tot groepswoningbouw, appartementen en woonprojecten op grotere schaal. Kleinschalige handelsruimtes en kantoorruimtes komen ook aan bod.

Onze Filosofie

Een ontwerp begint bij de wensen van de klant. Goed luisteren en jezelf inleven in deze wensen vormt de basis van het ontwerp. Daarnaast is functionaliteit een belangrijke factor : een functionele indeling met een goede opeenvolging van ruimtes en een gemakkelijke circulatie vormen mee de basis van het ontwerp. Een woning met een grote functionaliteit behoudt immers zijn waarde in de tijd: een functionele woning kan in zijn levensloop gemakkelijk aanpassingen aan het interieur ondergaan zonder zijn bestaande kwaliteit en waarde te verliezen. Daarom is een doordachte planindeling noodzakelijk. Onze ontwerpen zijn in feite een symbiose van de wensen van de klant en de architecturale visie van de architect.

Bij een ontwerp wordt er steeds gestreefd naar een globale aanpak. De externe en interne vormgeving worden evenwaardig uitgewerkt en bovenal op elkaar afgestemd zowel in materiaalgebruik als naar vormgeving toe zodat beide een mooi geheel vormen en zelfs in elkaar overgaan.

Rekening houdend met de specifieke terreincondities, de oriëntatie en de wensen van de bouwheer, tracht ons bureau het meest logische en efficiënte planvoorstel op te maken. Dit steeds in onze huisstijl. We creëren steeds zuivere, moderne woningen zonder koel te zijn. Door ramen, openingen en muren met de juiste afmetingen op de juiste plaatst te positioneren kunnen we een spel van licht en ruimte creëren. Een logische planopbouw, veel (zon-) licht en een groot ruimtelijk gevoel geven een zeer grote leefkwaliteit. De moderne uitvoering met warme, natuurlijk materialen, geeft rust.